Com ens agrada el jardí?

Verd, molt verd! El jardí està més verd que mai amb les pluges d’aquests dies i així dóna gust treballar a fora 😀
El fred que està arribant s’assegura de fer-nos circular la sang així que ja hem començat amb la decoració del jardí.

roco_HortaSantJoan_ElsOlivers.jpg

Què ha de tenir un jardí per agradar?

Això ens preguntàvem abans de posar-nos mans a l’obra. A casa vénen nens petits, mitjans, grans, encara més grans, pares, mares… i al jardí hi van tots ells més ocells, formigues, papallones… Així que volem fer un espai amb incentius per a tots.

A l’estiu posem la piscina i les taules i cadires de sota les oliveres s’omplen de famílies, però aquest any volíem completar-lo una mica més.

Ens encanta la idea de mantenir la connexió amb la natura i les ventades dels darrers anys que han fet caure tants arbres ens han donat idees.

https://elnousafareig.wordpress.com/2016/01/11/els-troncs-des-de-diferents-mirades-agraden-i-preocupen/
Aquest enllaç porta a un article d’El Safareig i ens ha donat més idees i recordat condicions que s’han de tenir en compte abans de posar cap tronc al jardí.
Tenim idees a curt i llarg termini per no parar quiets, volem que tothom qui entri per la porta senti curiositat de mirar pels forats de les oliveres i de saltar sobre els troncs.
(Les ganes de començar fan que els monitors ja estiguin saltant i mirant pels arbres… )

A mida que avancem us compartirem les novetats perquè digueu la vostra.
De moment, us deixem una altre blog (De mi casa al mundo) d’on també ens hem inspirat (i no ens oblidem del nostre estimadíssim Pinterest. Visita obligada). Doneu una oportunitat a l’enllaç i potser us convenç més d’una idea.

http://www.demicasaalmundo.com/2015/08/como-preparar-una-zona-de-juego-exterior.html

Comenteu-nos les idees que us passin pel cap: des d’un recipient amb menjar per a ocells fins a una pissarra al mur exterior.  Preferim materials naturals o que s’hi apropin, ens allunyem tant de la competitivitat forçada entre persones com de les cases de plàstic i els terres de cautxú.

Allò que tenim claríssim és:
Si els infants cauen sobre la gespa, s’aixequen i segueixen corrent, saltant o investigant.
Si es treuen les sabates per anar de la piscina a la font, els seus peus noten la sorra, les flors i l’herba.
Si s’estiren a l’aire lliure, segueixen les formigues amb la mirada.
I les situacions no s’acaben perquè a Els Ports gaudeixen de l’aigua del riu, de les cabres salvatges i de la frondositat dels arbres que surten dels murs de pedra; observen els peixos i cacen capgrossos fins que els entenen i els tornen a l’aigua i al jardí de casa miren, fiquen la mà, es pengen, oloren, tasten i toquen els olivers i els seus grans forats i racons.

La connexió amb la natura que tenim tots és innata i un parc de ciutat estàndard només la ignora. L’infant aprofitarà i farà servir la seva capacitat per comunicar-se amb altres infants i compensarà les seves ganes de moviment i velocitat amb tobogans i gronxadors però sap que, si diu que s’avorreix,  tornarà a casa, on la llibertat té un altre caràcter propi.

A més, estem segurs que si l’aire natural els toca el cos i el sol els dóna color a la cara, guanyaran per golejada les ganes de repetir una aventura al bosc que no pas una tarda de consola a casa.

Què n’opineu vosaltres?
Quins jocs, objectes o espais us agradaria trobar a la casa?

 

  1. D. : Per a docents de l’etapa de bressol o per a qualsevol persona interessada en aquesta etapa, us deixem aquí un curs que comparteix el mateix blog que hem vist abans sobre decoració dels jardins d’una escola 😉 La resta del blog el recomanem també per a tothom a qui li interessin les innovacions en temes d’educació. Articles lleugers i amb moltes idees.
    https://elnousafareig.wordpress.com/2016/01/07/proper-curs-un-jardi-a-lescola-bressol-7-i-21-de-maig-de-2016-a-valls/

 

Comments 3

  1. Des del Safareig ens ha agradat molt la vostra frescor comunicant i la il·lusió per fer possibles espais naturals acollidors. Que els infants gaudeixin molt de l’estada a la vostra casa!

  2. Pingback: Com no parar quiets i seguir en peu | Les branques d'Els Olivers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *